Op zoek naar een leuk cadeau voor een kind van 9 jaar? 

Kinderen worden steeds ouder en dat betekent dat ze ook dat ze steeds andere interesses hebben. Het kind is nu al ver op weg op de basisschool en gaat er zelfs al bijna vanaf. Dat is nog eens wat anders dan toen u hem/haar zag liggen in een babybedje. En toen hij/zij daar lag was het misschien nog makkelijk een cadeautje te verzinnen, maar dat is misschien nu toch wel lastig. Daarom geeft dit artikel u een aantal cadeau ideeën voor 9 jarigen. 

1. Bordspel

Bordspellen kunnen ook voor kinderen jonger dan 9 jaar een leuk cadeau idee zijn. Toch snappen ze het misschien toch niet helemaal of is het te moeilijk. Kinderen van 9 jaar hebben er meer besef van en kunnen daardoor beter het spel begrijpen en spelen. Dit maakt het ook leuker voor het kind zelf. Kaartspellen vallen trouwens ook even onder bordspellen. Denk bijvoorbeeld aan UNO. Uiteraard moeten de spellen nog steeds niet te ingewikkeld zijn, dus kijk alsnog even voor welke leeftijd het spel precies is.

2. Mobiel

Misschien heeft het kind nog geen mobiel en dan is een mobiel hebben natuurlijk wel iets waar een kind naar uitkijkt. Bovendien kan er nu altijd contact gehouden worden met het kind als hij/zijn buiten de deur gaat. Ook voorziet een mobiel het kind van spelletjes en geeft dus wat vermaak. Een mobiel is misschien wel nogal duur, dus misschien is het een idee om het cadeau namens meerdere mensen te geven of anders een oude mobiel te kopen zonder touchscreen. Deze is niet zo modern als een smartphone, maar u kunt contact met het kind houden en met een beetje moeite kunnen er ook spelletjes opgezet worden.

3. Schoolspullen

School speelt een belangrijke rol in het leven van het kind, dus schoolspullen zijn niet eens zo’n heel gek idee als cadeau idee. Denk hierbij aan schriften of pennen. Iets als een rugtas zal voor een kind misschien meer waarde hebben, dus ook zou u die kunnen kopen. Wat pennen betreft zijn er allerlei leuke pennen met grappige decoraties. Deze kunnen ook leuk zijn voor het kind, omdat ze een unieke pen hebben die waarschijnlijk niemand anders heeft.

4. Snoep

Vooral als u bij oudere kinderen niet weet wat u als cadeautje moet geven is snoep een aanrader. Jong en oud houdt namelijk van snoep, dus in principe kunt u er nooit mee de fout ingaan. Tenzij u snoept koopt wat het kind niet lust, dus ga dit desnoods even na (bij de ouders).

5. Muziekinstrument

Als het kind het plan heeft en van muziek houdt is een muziekinstrument een aanrader wat betreft cadeau ideeën voor 9 jarigen. Uiteraard zal het kind vast een instrument op het oog hebben, dus houdt hier rekening mee. Ook kan u in samenwerking met iemand anders er lessen bij geven voor het instrument, zodat het kind zich hier zelf geen zorgen over hoeft te maken en bovendien meteen aan de slag kan.

6. Videospel

Als u het wilt, zou 9 jaar ook een goede leeftijd zijn om het kind aan videospelletjes te introduceren. Een handige spelcomputer die niet heel duur meer is tegenwoordig is een Nintendo DS die ook meegenomen kan worden tijdens bijvoorbeeld een lange autoreis. Een alternatief hiervoor is een nog oudere Gameboy. Ook zijn er oude, goedkope computerspellen op te kop te tikken en ook andere (oude) spelcomputers zijn relatief goedkoop te verkrijgen. Veel van deze kunnen echter niet meegenomen worden, maar het zijn alsnog goede spelcomputers.